Zapečená štika s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená štika s bylinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50886 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
20 g | Kerblík |
30 g | Máslo bylinkové |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
6 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 kg | Štika obecná |
9 g | Sůl |
5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 115,0mg |
Draslík | 475,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Cibule, Citrony, Kerblík, Pažitka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená štika s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Na pekáči rozehřejeme máslo a zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Vykuchanou očištěnou štiku nasolíme, opepříme a vložíme do pekáče a kůži několikrát nařízneme. Posypeme nasekanými bylinkami, přidáme bobkový list, zalijeme vínem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut. Potom rybu vyjmeme a uchováme v teple. Výpek povaříme, odstraníme bobkový list a vmícháme bylinkové máslo. Šťávou přelijeme pečenou štiku, posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme kolečkem citronu. |