Ovocný salát s mandlemi a hořčičnou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s mandlemi a hořčičnou majonézou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50887 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Banány |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Hořčice plnotučná |
200 g | Jablka |
85 g | Majonéza |
60 g | Mandle |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
250 g | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 503,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 208,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Majonéza, Mandle, Pepř bílý, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát s mandlemi a hořčičnou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Jablka loupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na tenké dílky a pokapeme citronovou šťávou. Pomeranče a banány oloupeme. Pomeranče rozdělíme na měsíčky a banány na plátky. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. |
2 | Ovoce promícháme v míse, přelijeme zálivkou a povrch zdobíme mandlemi. |
3 | Zálivku připravíme našleháním hořčice s majonézou, cukrem, solí a pepřem. |
4 | Salát podáváme vychlazený. |