Recept

Bezlepkové párky v župánku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50889

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krystal
40 g Droždí
30 g Hořčice plnotučná
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
5 polévková lžíce Olej stolní
700 g Párky bezlepkové
400 g Směs Promix forte
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 955 kcal
Kilojoule 3 995kJ
43% Sacharidy 154 g
57% Tuky 42 g
66% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Bezlepkové párky v župánku postup přípravy receptu:

1

Ve třetině vlažné vody rozmícháme droždí s cukrem a necháme na teplém místě vzkypět kvásek. Potom kvásek zředíme zbytkem vody, přidáme olej, ocet, sůl a mouku a vše zpracujeme do těsta, které důkladně propracujeme a necháme chvíli odpočinout. Z odpočatého těsta na pomoučeném vále vyválíme válečky, které by měly být o něco málo delší než párky. Vytvořené válečky rozložíme na plech, vyložený pečicím papírem a necháme je na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu. Potom vykynuté těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme je v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut dorůžova. Než se nám bezlepkové rohlíky upečou, ohřejeme tolik bezlepkových párků, kolik máme rohlíků. Když je pečivo hotové, roztáhneme každý upečený rohlík nejprve tenkým nožem a potom otvor roztáhneme pomocí jídelních hůlek a do otvoru každého rohlíku dáme trochu hořčice a vsuneme teplý párek. Párky v pečeném župánku podáváme teplé, jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept