Bezlepkové párky v župánku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkové párky v župánku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50889 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krystal |
40 g | Droždí |
30 g | Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
700 g | Párky bezlepkové |
400 g | Směs Promix forte |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 154g |
---|---|
Cholesterol | 717,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Droždí, Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Párky bezlepkové, Směs Promix forte mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkové párky v župánku postup přípravy receptu:
1 | Ve třetině vlažné vody rozmícháme droždí s cukrem a necháme na teplém místě vzkypět kvásek. Potom kvásek zředíme zbytkem vody, přidáme olej, ocet, sůl a mouku a vše zpracujeme do těsta, které důkladně propracujeme a necháme chvíli odpočinout. Z odpočatého těsta na pomoučeném vále vyválíme válečky, které by měly být o něco málo delší než párky. Vytvořené válečky rozložíme na plech, vyložený pečicím papírem a necháme je na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu. Potom vykynuté těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme je v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut dorůžova. Než se nám bezlepkové rohlíky upečou, ohřejeme tolik bezlepkových párků, kolik máme rohlíků. Když je pečivo hotové, roztáhneme každý upečený rohlík nejprve tenkým nožem a potom otvor roztáhneme pomocí jídelních hůlek a do otvoru každého rohlíku dáme trochu hořčice a vsuneme teplý párek. Párky v pečeném župánku podáváme teplé, jako pohoštění. |