Salát z mladého zelí a ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mladého zelí a ovoce
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50892 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Jablka |
60 g | Okurka salátová |
300 g | Pomeranče |
60 g | Rajčata |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 73 kcal
Kilojoule 307kJ
5% Sacharidy 18 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 19 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 360,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Okurka salátová, Pomeranče, Rajčata, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z mladého zelí a ovoce postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky a vše vložíme do mísy. Směs hned zakapeme citronovou šťávou a promícháme. Salát před podáváním poklademe osminkami rajčat a plátky okurek. |