Recept

Pošumavské kotlety plněné šťouchanými brambory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 83 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50895
Kategorie: Maso

Ingredience

Bramborová náplň
400 g Brambory
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
Závitky
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Hořčice
10 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
100 g Šunka uzená
700 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 657kJ
7% Sacharidy 25 g
53% Tuky 39 g
40% Sodík 798 mg
80% Bílkoviny 45 g

Pošumavské kotlety plněné šťouchanými brambory postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme je asi 20 minut doměkka. Uvařené scedíme. Mezitím si očistíme cibule, drobně je pokrájíme a polovinu v pánvi na másle usmažíme dozlatova. Cibuli přimícháme do brambor, které rozšťoucháme.

2

Vepřové maso z kotlety (bez kosti) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Maso zlehka naklepeme, osolíme, posypeme dost silně pepřem, a rozložíme na pracovní plochu. Na každý plátek položíme plátek kvalitní uzené šunky, kopeček šťouchaných brambor a plátky zabalíme do závitků tak, aby nádivka byla dokonale zabalená. Konce zachytíme párátky nebo závitky ovážeme nití.

3

V pekáčku si rozehřejeme sádlo s olejem. Cibuli dáme na omastek a zpěníme ji. Přidáme na ni závitky a s cibulí je osmažíme dozlatova z každé strany. Poprášíme je moukou a ještě smažíme do zlatohněda. Přilijeme 5 dl vody, pekáček zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme a zároveň dusíme při 180°C přibližně 45 minut. Občas závitky otočíme, v případě potřeby přilijeme 1 dl vody.

4

Měkké závitky vyjmeme z výpeku, odstraníme z nich párátka nebo nitě. Do výpeku přimícháme hořčici, dochutíme solí, závitky vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.

Poznámka

K závitkům dáváme jako přílohu bramborovou kaši nebo bramborové noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept