Vejce s knedlíkem pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s knedlíkem pro celiatiky
Vejce s knedlíkem pro celiatiky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50899 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Knedlík bezlepkový |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
4 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
4 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 491,0mg |
Draslík | 394,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 565,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík bezlepkový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s knedlíkem pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme na drobno a zpěníme ji na oleji (polovina dávky). Ve vejcích rozmícháme sůl, pepř a zpěněnou cibulku. Bezlepkový knedlík nakrájíme na kostičky, asi 2x2cm velké, dáme je na pánev s olejem a zalijeme je vaječnou směsí. Knedlík s vaječnou směsí mícháme na rozpáleném oleji do té doby, než se vejce srazí. Pokrm podáváme teplý, obložený nakrájenými rajčaty. |