Pustevecká skopová kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pustevecká skopová kýta
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 509 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
300 g | Cibule |
100 g | Citrony |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Okurky nakládané |
20 g | Paprika mletá sladká |
80 g | Protlak rajčatový |
1000 g | Skopová kýta |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
50 ml | Víno červené |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 130,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pustevecká skopová kýta postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu vykostíme, omyjeme ve vlažné vodě a nakrájíme na nudličky. |
2 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a zpěníme ji. |
3 | V základu osmahneme maso, osolíme je, krátce podusíme a podlijeme trochou vody. Maso dusíme pod poklicí. |
4 | Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme a přidáme rajčatový protlak, třený česnek a citronovou šťávu. Zalijeme vodou, rozmícháme a za občasného promíchání vaříme doměkka. |
5 | Během varu přidáme sterilované okurky nakrájené na nudličky a přilijeme červené víno. Vše ještě krátce podusíme. |