Jednoduchý recept

Pustevecká skopová kýta

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 509
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Česnek
300 g Cibule
100 g Citrony
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Okurky nakládané
20 g Paprika mletá sladká
80 g Protlak rajčatový
1000 g Skopová kýta
30 g Sůl
150 g Tuk
50 ml Víno červené
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 517kJ
4% Sacharidy 13 g
37% Tuky 28 g
78% Sodík 2 g
27% Bílkoviny 15 g

Pustevecká skopová kýta postup přípravy receptu:

1

Skopovou kýtu vykostíme, omyjeme ve vlažné vodě a nakrájíme na nudličky.

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a zpěníme ji.

3

V základu osmahneme maso, osolíme je, krátce podusíme a podlijeme trochou vody. Maso dusíme pod poklicí.

4

Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme a přidáme rajčatový protlak, třený česnek a citronovou šťávu. Zalijeme vodou, rozmícháme a za občasného promíchání vaříme doměkka.

5

Během varu přidáme sterilované okurky nakrájené na nudličky a přilijeme červené víno. Vše ještě krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept