Jednoduchý recept

Rýže z Bombeje

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 50902
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Ananas
1 kávová lžička Glutasol
0,5 kávová lžička Kari koření
100 g Mandle
30 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Rozinky bílé
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
22% Sacharidy 78 g
27% Tuky 20 g
4% Sodík 77 mg
19% Bílkoviny 11 g

Rýže z Bombeje postup přípravy receptu:

1

Rýži probereme, opláchneme pod studenou vodou, potom pod horkou vodou. Dáme ji do kastrůlku, osolíme, zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni bez míchání dusíme přibližně 15 minut. Měkkou rýži stáhneme z ohně, necháme pod poklici, aby došla.

2

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme kari koření. Přidáme rýži, dochutíme pepřem, glutasolem, zlehka promícháme.

3

Do rýže přimícháme předem namočené rozinky, spařené, oloupané a na větší kousky nakrájené mandle.

4

Nakonec vmícháme na větší kousky nakrájený ananas a opět vše promícháme.

Poznámka

Takto připravenou rýži podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept