Jednoduchý recept

Rýže z africké kuchyně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 50908
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
20 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
300 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 852kJ
19% Sacharidy 68 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 113 mg
11% Bílkoviny 6 g

Rýže z africké kuchyně postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme je. Nakrájíme na malé kousky, zatím necháme stranou.

2

Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a v kastrůlku na rozehřátém oleji a másle osmahneme dozlatova. K cibuli přidáme připravená rajčata, podlijeme trochou vody, prohřejeme a rajčata rozmačkáme.

3

Rýží propláchneme ve studené a potom v horké vodě. Opranou rýží přisypeme k cibuli, zalijeme zbytkem vody. Vše osolíme, opepříme, zamícháme a přivedeme k varu. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni dusíme 15 minut doměkka.

4

Měkkou rýží stáhneme ze sporáku a pod poklici necháme trochu dojít.

Poznámka

Takto připravenou rýží servírujeme s grilovaným masem jako přílohu. Podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept