Graubüdenský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Graubüdenský koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50909 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Listové těsto |
30 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
5 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 102,1mg |
Draslík | 125,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Graubüdenský koláč postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme cibuli a na ní krátce orestujeme žampionové plátky. Přidáme strouhaný ementál a šunku nakrájenou na kostičky. Listové těsto rozválíme na plát a rozložíme ho do koláčové formy tak, aby okraje lehce přesahovaly. Dno propícháme vidličkou a navršíme na ně sýrovou směs. V míse ušleháme vejce s mlékem, solí a pepřem a celý koláč zalijeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. |