Bramborová kaše se sušenými hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše se sušenými hříbky
Bramborová kaše se sušenými hříbky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50910 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
60 g | Houby sušené |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
5 dl | Voda pitná |
Kaše | |
---|---|
800 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Majoránka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 346,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Voda pitná, Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše se sušenými hříbky postup přípravy receptu:
1 | Sušené hříbky namočíme 30 minut před vařením do studené vody (2 dl). V rendlíku ve 3 dl vody houby vaříme doměkka přibližně 25 minut. Poté je scedíme a necháme okapat. Očistíme a drobně pokrájíme cibule. V pánvi si rozpálíme sádlo s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme houby a smažíme za stálého míchání dozlatova (asi 5-7 minut). |
2 | Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí a kmínem. Vaříme je 20 minut doměkka, pak je scedíme, rozmačkáme, přidáme máslo, teplé mléko a z brambor vyšleháme hustou kaši. Podle chuti ji přisolíme a opepříme. Přidáme do ní hříbky s cibulkou, rozetřený česnek, majoránku, dobře vše promícháme a dáme do sádlem vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut. Kaši s hříbky podáváme horkou. |