Recept

Bramborová kaše se sušenými hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 50910

Ingredience

2 ks Cibule
60 g Houby sušené
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
5 dl Voda pitná
Kaše
800 g Brambory
3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Majoránka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 dl Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 456kJ
11% Sacharidy 40 g
22% Tuky 16 g
22% Sodík 431 mg
24% Bílkoviny 14 g

Bramborová kaše se sušenými hříbky postup přípravy receptu:

1

Sušené hříbky namočíme 30 minut před vařením do studené vody (2 dl). V rendlíku ve 3 dl vody houby vaříme doměkka přibližně 25 minut. Poté je scedíme a necháme okapat. Očistíme a drobně pokrájíme cibule. V pánvi si rozpálíme sádlo s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme houby a smažíme za stálého míchání dozlatova (asi 5-7 minut).

2

Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí a kmínem. Vaříme je 20 minut doměkka, pak je scedíme, rozmačkáme, přidáme máslo, teplé mléko a z brambor vyšleháme hustou kaši. Podle chuti ji přisolíme a opepříme. Přidáme do ní hříbky s cibulkou, rozetřený česnek, majoránku, dobře vše promícháme a dáme do sádlem vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut. Kaši s hříbky podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept