Recept

Uzené v zelném těstíčku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50911

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
600 g Uzené maso vařené
Zelné těstíčko
3 dl Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 g Zelí kysané
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,001 kcal
Kilojoule 4 190kJ
3% Sacharidy 9 g
127% Tuky 96 g
7% Sodík 142 mg
25% Bílkoviny 14 g

Uzené v zelném těstíčku postup přípravy receptu:

1

Uzené maso nakrájíme na plátky silné přibližně 1 cm. Do misky si dáme hladkou mouku a plátky obalíme v mouce. Připravíme si zelné těstíčko: do mísy dáme mléko, vejce, mouku, sůl, pepř a utřený česnek. Směs dobře vyšleháme, přidáme dobře vymačkané kysané zelí, které jsme si pokrájeli nadrobno. Zelí zamícháme do těstíčka.

2

Obalené plátky masa namáčíme do těstíčka a smažíme je v rozpáleném sádle z každé strany dozlatova a hned servírujeme.

Poznámka

K uzeným řízkům podáváme bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept