Uzené v zelném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené v zelném těstíčku
Uzené v zelném těstíčku
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50911 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
600 g | Uzené maso vařené |
Zelné těstíčko | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
3 dl | Mléko plnotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 133,4mg |
Draslík | 124,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 465,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Uzené maso vařené, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené v zelném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso nakrájíme na plátky silné přibližně 1 cm. Do misky si dáme hladkou mouku a plátky obalíme v mouce. Připravíme si zelné těstíčko: do mísy dáme mléko, vejce, mouku, sůl, pepř a utřený česnek. Směs dobře vyšleháme, přidáme dobře vymačkané kysané zelí, které jsme si pokrájeli nadrobno. Zelí zamícháme do těstíčka. |
2 | Obalené plátky masa namáčíme do těstíčka a smažíme je v rozpáleném sádle z každé strany dozlatova a hned servírujeme. |
Poznámka
K uzeným řízkům podáváme bramborovou kaši.