Jednoduchý recept

Zbojnický masový špíz na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50913

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Játra vepřová
150 g Klobása Dunajská
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
400 g Vepřová kýta
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 2 999kJ
3% Sacharidy 10 g
67% Tuky 50 g
21% Sodík 426 mg
93% Bílkoviny 52 g

Zbojnický masový špíz na pivě postup přípravy receptu:

1

Klobásu a slaninu nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2

Vepřovou kýtu a játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

3

Kousky masa a jater, plátky slaniny a klobásy a kolečka cibule střídavě napichujeme na grilovací jehly a pak je opepříme a posypeme mletou paprikou.

4

V pánvi rozehřejeme olej a masové špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu opékání do pánve přilijeme pivo. Když je maso měkké, jehly vyjmeme a osolíme. Výpek zaprášíme moukou, přidáme worcesterovou omáčku, promícháme a krátce provaříme. Šťávu ještě dochutíme paprikou, pepřem a solí a pak jí přelijeme masové špízy na servírovacích talířích.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept