Recept

Tatarský biftek z tuňáka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 50914
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 polévková lžíce Bazalka
0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
50 g Cibulka jarní
1 ks Kapie
0,5 polévková lžíce Kerblík
0,5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
100 ml Olej olivový extra panenský
50 g Olivy černé
3 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
2% Sacharidy 8 g
39% Tuky 29 g
12% Sodík 235 mg
24% Bílkoviny 13 g

Tatarský biftek z tuňáka postup přípravy receptu:

1

Filet z tuňáka očistíme, omyjeme a osušíme. Maso jemně nakrájíme a v míse osolíme, opepříme, zakapeme třemi lžícemi oleje, sójovou omáčkou Kikkoman, přidáme jemně posekanou cibulku a pod fólií necháme asi 10 minut v chladničce marinovat.

2

V mezičase ve zbylém oleji rozmixujeme bylinky a necháme v chladničce odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na měsíčky. Kapii očistíme, vykrojíme semena a papriku nakrájíme na nudličky. Rozpůlené olivy nakrájíme na proužky.

3

Marinovaného tuňáka zakapeme šťávou z limetky, ochutíme chilli. Je-li třeba, ještě lehce dosolíme a opepříme. Maso servírujeme na střed talíře pomocí vykrajovacích kroužků, do kterých naplníme porci tuňáka. Po obvodu naaranžujeme kapie, rajčata a olivy. Bylinkový olej přelijeme přes zeleninu.

Poznámka

Jako přílohu volíme toastový chleba nebo bagetu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept