Jednoduchý recept

Kovářská masová jehla na pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50915

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 652kJ
2% Sacharidy 8 g
67% Tuky 50 g
28% Sodík 560 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kovářská masová jehla na pivu postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

2

Na grilovací jehly nebo špejle střídavě napichujeme kousky masa, plátky slaniny a kolečka cibule, špízy opepříme a potřeme česnekem.

3

V pánvi rozehřejeme olej a špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu pečení je podlijeme pivem. Upečené vyjmeme, šťávu zahustíme přimícháním mouky, krátce povaříme a přelijeme jí špízy na servírovacích talířích.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept