Kovářská masová jehla na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kovářská masová jehla na pivu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50915 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 134,5mg |
Draslík | 690,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kovářská masová jehla na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Na grilovací jehly nebo špejle střídavě napichujeme kousky masa, plátky slaniny a kolečka cibule, špízy opepříme a potřeme česnekem. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu pečení je podlijeme pivem. Upečené vyjmeme, šťávu zahustíme přimícháním mouky, krátce povaříme a přelijeme jí špízy na servírovacích talířích. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.