Recept

Marinovaná vepřová panenka s houbami a gratinovanými brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 50916
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 polévková lžíce Kerblík
0,5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,3 polévková lžíce Libeček
100 ml Olej rostlinný
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
600 g Vepřová panenka
Na brambory
500 g Brambory
2 stroužek Česnek
0,3 kávová lžička Pepř bílý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
Na houby
400 g Houby čerstvé
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Šalotka
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 981 kcal
Kilojoule 4 104kJ
8% Sacharidy 28 g
108% Tuky 81 g
27% Sodík 537 mg
74% Bílkoviny 41 g

Marinovaná vepřová panenka s houbami a gratinovanými brambory postup přípravy receptu:

1

Bylinky drobně nasekáme a promícháme s třemi lžícemi oleje. Směsí potřeme vepřovou panenku a pod fólií necháme přes noc marinovat.

2

Druhý den oloupeme syrové brambory, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek a smetanu. Směs vlijeme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 130°C pečeme zhruba 70 minut.

3

Marinovanou panenku osolíme a zprudka osmažíme na zbylém oleji, až maso zezlátne. Maso přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 80°C necháme 15 minut zatáhnout.

4

V mezičase nakrájíme očištěné houby, šalotku, osolíme, opepříme a podusíme na másle. Zhruba dvě třetiny směsi odebereme a držíme na teple. Do zbylé směsi vlijeme smetanu a za občasného míchání vaříme, až se smetana zredukuje na polovinu. Poté smetanovou směs rozmixujeme dohladka.

5

Maso servírujeme nakrájené na plátky s přílohou gratinovaných brambor, které úhledně naporcujeme, a přelité smetanovou houbovou omáčkou a přidáme podušené houby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept