Recept

Burisonové knedlíky pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 67 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50917

Ingredience

1 polévková lžíce Burisony
1,5 kávová lžička Cukr krystal
20 g Droždí sušené
125 ml Mléko polotučné
200 g Mouka bezlepková Mantler
200 g Mouka Promix Uni
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 465kJ
20% Sacharidy 72 g
4% Tuky 3 g
9% Sodík 174 mg
14% Bílkoviny 8 g

Burisonové knedlíky pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr, na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do něj vmícháme celé vejce s vodou, ochutíme solí. Do směsi postupně zaděláváme mouku. Množství mouky by mělo být takové, aby vzniklé těsto bylo tužší - z těsta chceme vytvarovat knedlíky. Před koncem hnětení přidáme do těsta burisony. Vytvarujeme knedlíky, uložíme do hrnce kynout: do hlubkého a širokého hrnce vlijeme vodu a pařák na knedlíky. Na pařák rozložíme plátno (utěrku) a na texilii uložíme knedlíky, přikryjeme pokličkou. Knedlíky necháme na zahřáté plotně (nejlépe na plotně ještě teplé od předchozího vaření) kynout cca 20 minut. Poté pod hrncem zapálíme plamen a knedlíky uvaříme. Budou hotové, až na špejli, kterou do nich zapíchneme, nezůstane těsto. Knedlíky podáváme horké, rozkrájené na plátky k teplým masům a omáčkám.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept