Burisonové knedlíky pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 67 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burisonové knedlíky pro celiatiky
Celkový čas: | 67 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50917 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Burisony |
1,5 kávová lžička | Cukr krystal |
20 g | Droždí sušené |
125 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka bezlepková Mantler |
200 g | Mouka Promix Uni |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 51,6mg |
Draslík | 56,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Burisony, Cukr krystal, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka bezlepková Mantler, Mouka Promix Uni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burisonové knedlíky pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr, na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do něj vmícháme celé vejce s vodou, ochutíme solí. Do směsi postupně zaděláváme mouku. Množství mouky by mělo být takové, aby vzniklé těsto bylo tužší - z těsta chceme vytvarovat knedlíky. Před koncem hnětení přidáme do těsta burisony. Vytvarujeme knedlíky, uložíme do hrnce kynout: do hlubkého a širokého hrnce vlijeme vodu a pařák na knedlíky. Na pařák rozložíme plátno (utěrku) a na texilii uložíme knedlíky, přikryjeme pokličkou. Knedlíky necháme na zahřáté plotně (nejlépe na plotně ještě teplé od předchozího vaření) kynout cca 20 minut. Poté pod hrncem zapálíme plamen a knedlíky uvaříme. Budou hotové, až na špejli, kterou do nich zapíchneme, nezůstane těsto. Knedlíky podáváme horké, rozkrájené na plátky k teplým masům a omáčkám. |
Poznámka
Servírujeme teplé.