Zadní hovězí se svíčkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadní hovězí se svíčkovou omáčkou
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50919 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Cukr krystal |
500 g | Hovězí maso zadní |
20 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pohanková |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Sterilovaná zelenina Halali |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 210,5mg |
Draslík | 262,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 479,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mléko polotučné, Mouka pohanková, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sterilovaná zelenina Halali nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zadní hovězí se svíčkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kolečka. Hovězí maso nakrájíme na plátky a v pečící míse je ochutíme solí, lžičkou cukru, octem a proložíme několika bobkovými listy. Potom do pečící mísy rozložíme narájenou zeleninu, zeleninovou směs Halali a vše zalijeme vodou. Takto připravené hovězí maso necháme uležet na chladném místě do druhého dne. |
2 | Druhý den maso pečeme za stálého podlévání vodou, dokud není měkké. Po upečení maso vybereme z pečící mísy, zeleninu propasírujeme a do propasírované zeleniny vmícháme smetanu a znovu propasírujeme. Potom v 20ml mléka rozmícháme 2lžíce pohankové mouky a mouku v mléce vmícháme do zeleniny se smetanou. Nakonec maso vrátíme do mísy k omáčce a 20 minut vaříme na mírném ohni. |
3 | Omáčku servírujeme teplou s masem a bezlepkovými knedlíky. |