Recept

Zadní hovězí se svíčkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50919
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 kávová lžička Cukr krystal
500 g Hovězí maso zadní
20 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pohanková
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sterilovaná zelenina Halali

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 620kJ
4% Sacharidy 16 g
64% Tuky 48 g
107% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 31 g

Zadní hovězí se svíčkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kolečka. Hovězí maso nakrájíme na plátky a v pečící míse je ochutíme solí, lžičkou cukru, octem a proložíme několika bobkovými listy. Potom do pečící mísy rozložíme narájenou zeleninu, zeleninovou směs Halali a vše zalijeme vodou. Takto připravené hovězí maso necháme uležet na chladném místě do druhého dne.

2

Druhý den maso pečeme za stálého podlévání vodou, dokud není měkké. Po upečení maso vybereme z pečící mísy, zeleninu propasírujeme a do propasírované zeleniny vmícháme smetanu a znovu propasírujeme. Potom v 20ml mléka rozmícháme 2lžíce pohankové mouky a mouku v mléce vmícháme do zeleniny se smetanou. Nakonec maso vrátíme do mísy k omáčce a 20 minut vaříme na mírném ohni.

3

Omáčku servírujeme teplou s masem a bezlepkovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept