Jednoduchý recept

Plzeňský pivní masový špíz

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50923

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Feferony
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
150 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
750 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 623kJ
3% Sacharidy 9 g
61% Tuky 46 g
24% Sodík 478 mg
73% Bílkoviny 41 g

Plzeňský pivní masový špíz postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.

2

Feferonky rozkrájíme na kousky.

3

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.

4

Na grilovací jehly nebo špejle pak střídavě napichujeme připravené kousky masa a slaniny, kolečka cibule a plátky feferonek. Špízy naskládáme do mísy, zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu v chladnu odležet. Uleželé pak zvolna upečeme v pánvi nebo zapékací míse v rozehřátém oleji, během pečení je přeléváme výpekem.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo bramborové krokety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept