Plzeňský pivní masový špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plzeňský pivní masový špíz
Plzeňský pivní masový špíz
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50923 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Feferony |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 151,1mg |
Draslík | 860,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plzeňský pivní masový špíz postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky. |
2 | Feferonky rozkrájíme na kousky. |
3 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme a osolíme. |
4 | Na grilovací jehly nebo špejle pak střídavě napichujeme připravené kousky masa a slaniny, kolečka cibule a plátky feferonek. Špízy naskládáme do mísy, zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu v chladnu odležet. Uleželé pak zvolna upečeme v pánvi nebo zapékací míse v rozehřátém oleji, během pečení je přeléváme výpekem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo bramborové krokety.