Recept

Zelí na slanině a cibulce jako příloha

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50925

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krystal
2 polévková lžíce Mouka bezlepková
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej stolní
2 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 444kJ
2% Sacharidy 9 g
42% Tuky 32 g
31% Sodík 613 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zelí na slanině a cibulce jako příloha postup přípravy receptu:

1

Sterilované zelí ochutnáme, a pokud máme dojem, že je zelí moc kyselé, propláchneme ho pod tekoucí vodou.

2

Potom ho v hlubším kastrůlku vaříme asi 10 minut. Mezi tím, než se zelí prohřeje, si připravíme světlou jíšku z bezlepkové mouky a másla, přičemž jíšku zředíme troškou studené vody, aby mouka nezežmoklovatěla. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a slaninu. Když slanina pustí šťávu a cibulka zesklovatí, přidáme do pánve s cibulkou a slaninou jíšku a dobře promícháme. Do směsi s jíškou vlijeme zelí a necháme vše ještě 5 minut povařit. Můžeme i přisladit. Teplé zelí podáváme jako přílohu hlavního jídla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept