Recept

Čokoládové dortíky s pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 50927

Ingredience

Na korpus
100 g Cukr krupice
40 g Kakao - prášek
40 g Mouka pšeničná hladká
30 g Mouka pšeničná hrubá
40 g Olej rostlinný
110 g Vaječný bílek slepičí
60 g Vaječný žloutek slepičí
40 g Čokoláda hořká
Na krém
60 g Cukr krupice
1 l Džus pomerančový
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
5 g Želatina
Na ozdobu
200 g Pomeranče
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 591kJ
22% Sacharidy 78 g
41% Tuky 31 g
3% Sodík 60 mg
23% Bílkoviny 13 g

Čokoládové dortíky s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Na korpus ušleháme žloutky do pěny, postupně zašleháváme olej. Bílky s cukrem ušleháme do pevné pěny. Bílkovou a žloutkovou pěnu opatrně spojíme. Do směsi po částech vmícháme mouku s kakaem. Na závěr přimícháme čokoládu, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni.

2

Hmotu na korpus rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 15 minut.

3

Z upečeného těsta formičkami vykrajujeme dortíky, které necháme ve formičkách. Na korpusy vrstvíme pomerančový krém střídavě s čokoládovými plátky. Dortíky necháme vychladit a zdobíme dílky pomeranče a čokoládovými hoblinami.

4

Krém připravíme svařením pomerančového džusu s cukrem. Do džusu vlijeme rozšlehané žloutky, krátce povaříme a přecedíme do mísy. Do směsi zašleháme nabobtnalou želatinu a necháme vychladnout. Poté zamícháme šlehačku, kterou jsme ušlehali dotuha.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept