Čokoládové dortíky s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové dortíky s pomeranči
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50927 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Na korpus | |
---|---|
40 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
40 g | Kakao - prášek |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
40 g | Olej rostlinný |
110 g | Vaječný bílek slepičí |
60 g | Vaječný žloutek slepičí |
Na krém | |
60 g | Cukr krupice |
1 l | Džus pomerančový |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 g | Želatina |
Na ozdobu | |
100 g | Čokoláda hořká |
200 g | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 399,6mg |
Draslík | 662,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kakao - prášek, Olej rostlinný, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Džus pomerančový, Vaječný žloutek slepičí, Želatina, Čokoláda hořká, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové dortíky s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Na korpus ušleháme žloutky do pěny, postupně zašleháváme olej. Bílky s cukrem ušleháme do pevné pěny. Bílkovou a žloutkovou pěnu opatrně spojíme. Do směsi po částech vmícháme mouku s kakaem. Na závěr přimícháme čokoládu, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni. |
2 | Hmotu na korpus rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 15 minut. |
3 | Z upečeného těsta formičkami vykrajujeme dortíky, které necháme ve formičkách. Na korpusy vrstvíme pomerančový krém střídavě s čokoládovými plátky. Dortíky necháme vychladit a zdobíme dílky pomeranče a čokoládovými hoblinami. |
4 | Krém připravíme svařením pomerančového džusu s cukrem. Do džusu vlijeme rozšlehané žloutky, krátce povaříme a přecedíme do mísy. Do směsi zašleháme nabobtnalou želatinu a necháme vychladnout. Poté zamícháme šlehačku, kterou jsme ušlehali dotuha. |