Kuřecí maso se špenátovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso se špenátovou zálivkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50928 |
Ingredience
Maso | |
---|---|
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
400 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
Špenátová omáčka | |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
250 g | Špenát mražený |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 163,7mg |
Draslík | 546,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej stolní, Česnek, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Kuřecí prsa, Mouka bezlepková, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Smetana 16% (pochoutková), Špenát mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso se špenátovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa jemně naklepeme, pokrájíme na medailonkové kousky a maso ochutíme grilovacím kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka a slaninu na větší kousky a orestujeme je na oleji. Cibuli se slaninou vybereme z pánve a na tuku ze smažení osmažíme kousky masa. Servírujeme teplé tak, že kuřecí medailonky zalijeme teplou špenátovou omáčkou a posypeme orestovanou cibulí a slaninou. |
2 | Špenátovou omáčku uděláme taky, že z bezlepkové mouky a oleje připravíme světlou jíšku. Na hotovou jíšku rozdrobíme zmrazený špenát, zalijeme 200 ml vody a necháme špenát povařit asi 20 minut, aby se mouka stala poživatelnou. Potom do zahuštěného špenátu rozklepneme vejce, přilijeme smetanu a špetku soli a za stálého míchání necháme přejít varem. Potom směs ochutíme polévkovým kořením, drceným česnekem a pepřem. |
Poznámka
Tento pokrm podáváme s novými bramborami.