Francouzská zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská zálivka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5093 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
600 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
278% Kalorie 5,477 kcal
Kilojoule 22 916kJ
4% Sacharidy 13 g
800% Tuky 600 g
39% Sodík 777 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 336,0mg |
Draslík | 47,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 527,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská zálivka postup přípravy receptu:
1 | V oleji dobře rozmícháme koření a utřený stroužek česneku. Nakonec pomalu vmícháme ocet. |
2 | Přelijeme salát a podáváme. |
3 | Zálivku je možné uchovat v lednici v uzavřené sklenici. |