Bliny s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bliny s uzeným lososem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 50932 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Losos uzený |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pohanková |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
120 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 180,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Kypřicí prášek do pečiva, Losos uzený, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pohanková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bliny s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Vyhloubíme důlek, rozklepneme do něj žloutek a přilijeme polovinu mléka. Měchačkou vše smícháme nahrubo. Přilijeme zbylé mléko a směs zpracujeme metlou na hladké, lité těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílku. |
2 | Pánev mírně potřeme olejem, rozehřejeme a lžičkou na ní naneseme několik kopečků těsta, dostatečně daleko od sebe. Když se na povrchu těsta objeví bublinky, rozlité placičky obrátíme a opečeme dozlatova. Vyjmeme a necháme vychladnout. |
3 | Hotové bliny ozdobíme kopečky zakysané smetany, kousky uzeného lososa a snítkami kopru. Mírně opepříme a před podáváním obložíme dílky citronu. |