Indonéská rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indonéská rýže
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50934 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Kompot mandarinkový |
50 g | Mandle |
1 dl | Olej slunečnicový |
50 g | Rozinky bílé |
292 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 206,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 177,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 9,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kari koření, Kompot mandarinkový, Mandle, Olej slunečnicový, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indonéská rýže postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku přivedeme osolenou vodu k varu. Do vody přisypeme opranou rýži a zamícháme. Kastrůlek s rýží přiklopíme poklicí a vložíme na 15 minut do horké trouby. Potom ji vyndáme z trouby, necháme ještě pod poklici dojít. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, na kterém zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené jablko a rozinky. Nakonec vmícháme spařené, oloupané a nadrobno nasekané mandle. |
3 | Všechny suroviny prohřejeme asi 5 minut. Potom přisypeme měkkou rýží, scezené a okapané mandarinky. Dochutíme solí, kari kořením, zamícháme a stáhneme z ohně. |
Poznámka
Takto připravená rýže je vhodnou přílohou k pečeným rybám.