Vepřové kotlety grilované s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety grilované s mangem
Vepřové kotlety grilované s mangem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 50937 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřové kotlety |
Mangová příloha | |
---|---|
1 polévková lžíce | Chutney mangové |
2 ks | Mango |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 120,8mg |
Draslík | 762,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Mango mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové kotlety, Chutney mangové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety grilované s mangem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme olejem. 10 cm pod rozpáleným grilem kotlety grilujeme 8-10 minut. |
2 | Připravíme mangovou přílohu. 1 mango oloupeme a vyjmeme pecku, nakrájíme na kostičky a v mixéru rozmixujeme dohladka. Rozmixované mango vložíme do kastrolu, přidáme vývar, čatní, sůl a pepř, zvolna povaříme 3 minuty. Podle chuti dokořeníme. |
3 | 2 mango oloupeme, podélně rozdělíme na 2 části tak, abychom se vyhnuli pecce. Dužinu kolem pecky vykrojíme, nakrájíme na tenké výseče a urovnáme na kotlety. |
4 | Podáváme s mangovou šťávou, ozdobené petrželkou. |