Wiltshirská dušená plec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Wiltshirská dušená plec
Wiltshirská dušená plec
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 50938 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Med včelí |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Švestky sušené |
1500 g | Vepřová plec |
450 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl, Švestky sušené, Vepřová plec, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Wiltshirská dušená plec postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej a postupně přidáváme očištěné, na kostky nakrájené a osolené maso, opékáme asi 5 minut. Maso v pánvi posypeme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme med, ocet, sójovou omáčku, sůl a pepř. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu. |
2 | Potom do pánve přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony, vypeckované sušené švestky a dusíme, až je maso úplně měkké. |
3 | Před podáváním podle chuti okořeníme a posypeme petrželkou. |
Poznámka
Pokrm můžeme dusit v zapékací míse pod pokličkou v troubě asi 1,5-2 hodiny.