Recept

Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 50939
Kategorie: Karbanátky z mletého masa

Ingredience

1,5 dl Olej slunečnicový
3 dl Voda pitná
Karbanátky
3 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
300 g Kančí maso
1 polévková lžíce Majoránka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
60 g Strouhanka
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřový bok
Marináda
200 g Hrášek mražený
200 g Lečo sterilované
300 g Majonéza
200 g Okurky
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
5 dl Víno bílé
Na ozdobení
2 ks Kapie
10 ks Ředkvička
200 g Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,051 kcal
Kilojoule 4 397kJ
9% Sacharidy 32 g
112% Tuky 84 g
47% Sodík 942 mg
48% Bílkoviny 27 g

Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček a kančí maso (na guláš) dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Očistíme cibule, rozkrájíme je na poloviny. Maso i cibuli a rozkrájenou uzenou slaninu pomeleme na masovém strojku a dáme do větší mísy. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, chilli, nové koření, červenou papriku, majoránku, vejce, strouhanku a směs dobře promícháme.

2

Utvoříme karbanátky o průměru asi 6-7 cm, které obalíme v hladké mouce.

3

V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a karbanátky smažíme z každé strany po 3-4 minutách dozlatova. Osmažené odkládáme do rendlíku tak, že je poskládáme těsně vedle sebe, přilijeme 2-3 dl vody, zakryjeme poklicí a dusíme je 15 minut. Poté karbanátky vyjmeme ze zbývající šťávy, rozložíme je na tác a necháme vychladnout.

4

Připravíme marinádu. V kastrolku přivedeme k varu 3 dl vody ve které 1-2 minuty povaříme mražený zelený hrášek. povařený scedíme a necháme okapat. Sladkokyselé nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky. 200 g sterilovaného leča scedíme z nálevu a dáme do mísy. Přidáme k němu majonézu Hellmans, okurky, hrášek, 0.5 dl nálevu z okurek (lák), vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Poté přilijeme 5 dl bílého vína, důkladně promícháme a marinádou zalijeme usmažené karbanátky. Zakryjeme je a odložíme do chladničky minimálně na 10-12 hodin.

5

Omyjeme hlávkový salát a ředkvičky, které ozdobně pokrájíme. Červené nakládané kápie nakrájíme na proužky.

6

Druhý den karbanátky podáváme na míse, obložené listy salátu, ředkvičkami a kápií.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept