Jednoduchý recept

Plzeňská hovězí pečeně na pivě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50942

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
150 g Klobása Dunajská
1 hrst Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 162kJ
1% Sacharidy 5 g
46% Tuky 35 g
17% Sodík 350 mg
78% Bílkoviny 44 g

Plzeňská hovězí pečeně na pivě postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso vcelku omyjeme a osušíme, na několika místech ho nařízneme a do řezů vložíme paprikovou klobásu. Maso vložíme do mísy, zalijeme pivem, přidáme kopr a petrželovou nať a necháme ho alespoň hodinu marinovat.

2

Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme najemno.

3

V hrnci rozehřejeme olej, slaninu a cibuli na něm osmažíme, pak přidáme marinované maso i s nálevem, okořeníme a osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme vodu.

4

Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme za stálého míchání moukou, převaříme ho a přecedíme přes síto.

5

Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité hustou šťávou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept