Plzeňská hovězí pečeně na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plzeňská hovězí pečeně na pivě
Plzeňská hovězí pečeně na pivě
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50942 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
150 g | Klobása Dunajská |
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 123,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plzeňská hovězí pečeně na pivě postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso vcelku omyjeme a osušíme, na několika místech ho nařízneme a do řezů vložíme paprikovou klobásu. Maso vložíme do mísy, zalijeme pivem, přidáme kopr a petrželovou nať a necháme ho alespoň hodinu marinovat. |
2 | Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme najemno. |
3 | V hrnci rozehřejeme olej, slaninu a cibuli na něm osmažíme, pak přidáme marinované maso i s nálevem, okořeníme a osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme vodu. |
4 | Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme za stálého míchání moukou, převaříme ho a přecedíme přes síto. |
5 | Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité hustou šťávou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.