Hovězí polévka s kroupovou omeletou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s kroupovou omeletou
Hovězí polévka s kroupovou omeletou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50945 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 l | Hovězí vývar základní |
150 g | Kroupy malé |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 885,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy malé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s kroupovou omeletou postup přípravy receptu:
1 | Kroupy propláchneme studenou vodou a pak je v dostatečném množství osolené vody uvaříme. Uvařené kroupy scedíme, necháme důkladně okapat v cedníku. Potom je rozprostřeme v rozehřáté, olejem vymazané pánvi, zalijeme rozšlehanými vajíčky a zvolna upečeme omeletu. Upečenou nakrájíme na malé kousky. |
2 | Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemné nudličky. |
3 | V hrnci přivedeme k varu vývar, nasypeme do něj nastrouhanou zeleninu a přidáme kousky kroupové omelety. Polévku podle chuti opepříme a osolíme, podáváme posypanou jemně nasekanou natí petrželky. |