Gnocchi se sugem z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi se sugem z červené řepy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50946 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
600 g | Bramborové noky |
600 g | Červená řepa |
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
50 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Smetana zakysaná 15% |
3 g | Sůl |
4 l | Voda pitná |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 26,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Česnek, Pažitka, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 15%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi se sugem z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme sugo (omáčku). Oloupanou šalotku a česnek jemně nasekáme, červenou řepu po oloupání naopak nakrájíme na menší kostky. Vše společně podusíme na olivovém oleji. Do předem připraveného zeleninového vývaru zamícháme zakysanou smetanu a tuto směs pak přelijeme na pánev. Sugo vaříme asi 10 minut při nižší teplotě. |
2 | Přivedeme k varu osolenou vodu ve velkém hrnci, vhodíme gnocchi, které vaříme 2-3- minuty. Čekáme, dokud gnocchi nevyplavou na povrch, následně slijeme za použití síta a necháme na něm krátce okapat. Pokud možno hotové gnocchi uložíme na teplé místo, aby nevychladly. |
3 | Zeleninu důkladně rozmixujeme tyčovými mixerem, osolíme a opepříme. Pažitku po umytí drobně nakrájíme a zamícháme do suga. |
4 | Na nahřáté talíře podáme gnocchi a zalijeme sugem. |