Jednoduchý recept

Gnocchi se sugem z červené řepy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50946
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

600 g Bramborové noky
600 g Červená řepa
4 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
50 g Pažitka
2 g Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
3 g Sůl
4 l Voda pitná
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 986kJ
19% Sacharidy 69 g
25% Tuky 18 g
79% Sodík 2 g
22% Bílkoviny 12 g

Gnocchi se sugem z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme sugo (omáčku). Oloupanou šalotku a česnek jemně nasekáme, červenou řepu po oloupání naopak nakrájíme na menší kostky. Vše společně podusíme na olivovém oleji. Do předem připraveného zeleninového vývaru zamícháme zakysanou smetanu a tuto směs pak přelijeme na pánev. Sugo vaříme asi 10 minut při nižší teplotě.

2

Přivedeme k varu osolenou vodu ve velkém hrnci, vhodíme gnocchi, které vaříme 2-3- minuty. Čekáme, dokud gnocchi nevyplavou na povrch, následně slijeme za použití síta a necháme na něm krátce okapat. Pokud možno hotové gnocchi uložíme na teplé místo, aby nevychladly.

3

Zeleninu důkladně rozmixujeme tyčovými mixerem, osolíme a opepříme. Pažitku po umytí drobně nakrájíme a zamícháme do suga.

4

Na nahřáté talíře podáme gnocchi a zalijeme sugem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept