Jednoduchý recept

Zahuštěná polévka Bresane

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 50947

Ingredience

300 g Dýně
30 g Máslo čerstvé
0,2 kávová lžička Sůl
Základ pro přípravu zahuštěných (jíškových) polévek [50912]
40 g Celer bulvový
30 g Cibule
80 g Játra hovězí
40 g Kapusta hlávková
150 g Kosti hovězí morkové
800 g Kosti hovězí řídké
60 g Mouka pšeničná hladká
40 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 837 kcal
Kilojoule 3 502kJ
4% Sacharidy 15 g
108% Tuky 81 g
44% Sodík 878 mg
80% Bílkoviny 45 g

Zahuštěná polévka Bresane postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme, překrojíme, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky o hraně 1,5 cm.

2

V kastrolu zpěníme máslo, přidáme kostičky dýně, zamícháme, stáhneme plamen a pod pokličkou na mírném ohni dusíme za občasného míchání 20 minut, potom odstavíme z ohně, osolíme a rozdělíme na talíře nebo do misek.

3

Přelijeme horkým základem a podáváme.

4

5

Základ pro přípravu zahuštěných (jíškových) polévek [50912]:

6

Nasekané kosti dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pomalým varem 2-3 hodiny vaříme (čím déle, tím lépe).

7

Mrkev, celer, petržel a cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapustu nakrájíme na nudličky, hovězí játra na kostičky.

8

V kastrolku zpěníme 20 g másla, přidáme zeleninu, zamícháme, chvíli opékáme, pak přidáme játra a opékáme ještě 5 minut. Podlijeme trochou právě se vařícího vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme. Po dvaceti minutách zeleninu přendáme k vývaru, vše osolíme, přidáme pepř, nové koření, a zakryté vaříme ještě nejméně půl hodiny.

9

Zatím si připravíme jíšku. Na pánvi rozpustíme 60 g másla, přidáme hladkou mouku a na mírném ohni mícháme tak dlouho, až tuk přestane pěnit.

10

Vývar z kostí přecedíme, vrátíme na oheň, přidáme jíšku, kterou metlou rozšleháme a na mírném ohni vaříme asi hodinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept