Telecí pečeně s uzeným jazykem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně s uzeným jazykem a slaninou
Telecí pečeně s uzeným jazykem a slaninou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50949 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
0,5 ks | Hovězí uzený jazyk |
4 dl | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
130 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1,5 kg | Telecí kýta |
1,2 dl | Víno bílé |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 238,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí uzený jazyk, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně s uzeným jazykem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu bez kosti omyjeme, odblaníme a dáme do hrnce s 2,5 litry vody. |
2 | Povaříme ho asi 5 minut, vyjmeme ho z vody a prošpikujeme proužky uzeného jazyka a slaniny. Maso osolíme a posypeme pepřem a kmínem. V pekáči si rozpustíme máslo, na něj položíme maso, posypeme cibulí, podlijeme hovězím vývarem a pomalu v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Pečeme při 190°C-200°C přibližně 90-100 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a obracíme ho. |
3 | Upečené maso vyjmeme. Do výpeku přilijeme bílé víno, ve kterém jsme si dohladka vymíchali hladkou mouku. Krátce, asi 1 minutu povaříme, omáčku přecedíme do druhého hrnce. Maso nakrájíme na plátky, které přelijeme omáčkou a podáváme. |