Recept

Telecí pečeně s uzeným jazykem a slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50949

Ingredience

3 ks Cibule
0,5 ks Hovězí uzený jazyk
4 dl Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 kg Telecí kýta
2,5 l Voda pitná
1,2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 579kJ
2% Sacharidy 7 g
50% Tuky 37 g
36% Sodík 725 mg
103% Bílkoviny 58 g

Telecí pečeně s uzeným jazykem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu bez kosti omyjeme, odblaníme a dáme do hrnce s 2,5 litry vody.

2

Povaříme ho asi 5 minut, vyjmeme ho z vody a prošpikujeme proužky uzeného jazyka a slaniny. Maso osolíme a posypeme pepřem a kmínem. V pekáči si rozpustíme máslo, na něj položíme maso, posypeme cibulí, podlijeme hovězím vývarem a pomalu v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Pečeme při 190°C-200°C přibližně 90-100 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a obracíme ho.

3

Upečené maso vyjmeme. Do výpeku přilijeme bílé víno, ve kterém jsme si dohladka vymíchali hladkou mouku. Krátce, asi 1 minutu povaříme, omáčku přecedíme do druhého hrnce. Maso nakrájíme na plátky, které přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept