Jednoduchý recept

Linguine s pestem a medvědím česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50950
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 947 kcal
Kilojoule 3 960kJ
29% Sacharidy 104 g
66% Tuky 49 g
26% Sodík 520 mg
50% Bílkoviny 28 g

Linguine s pestem a medvědím česnekem postup přípravy receptu:

1

Medvědí česnek omyjeme a po usušení jeho lístky nahrubo nasekáme. Obyčejný česnek oloupeme a také nahrubo nasekáme. Zhruba 1 polévkovou lžíci piniových oříšků si necháme na finální naaranžování, zbývající oříšky pečlivě rozmixujeme s nahrubo nasekaným medvědím česnekem a česnekem, postupně přidáváme 50 g nastrouhaného parmazánu, trošku soli, pepř a trochu olivového oleje.

2

Do osolené vroucí vody ve velkém hrnci přidáme pár kapek olivového oleje a podle návodu uvaříme těstoviny na skus. Poté slijeme přes síto a dáme okapat.

3

Na pánvi bez použití tuku restujeme zbývající piniové oříšky, dokud nezačnou příjemně vonět. Připravené těstoviny smícháme s pestem, podáváme na nahřátých talířích lehce posypané trochou parmazánu a piniových oříšků, na závěr přizdobíme bazalkou.

Poznámka

Tento recept je jinou variantou klasického pesta s bazalkou, pro druhou polovinu března až do konce dubna, kdy je sezona medvědího česneku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept