Somersetská houbová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Somersetská houbová polévka
Somersetská houbová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 50952 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Majoránka |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
1250 ml | Vývar drůbeží |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 399,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Somersetská houbová polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozehřátém másle zvolna zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a občas mícháme asi 10 minut. |
2 | Potom přilijeme vývar, víno, přidáme tymián, majoránku, sůl a pepř. Pod pokličkou zvolna vaříme 10 minut. |
3 | Nakonec polévku podle chuti dosolíme nebo dokořeníme a podáváme horkou, posypanou zbylým tymiánem. |