Jednoduchý recept

Somersetská houbová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 50952
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 kávová lžička Majoránka
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé
1250 ml Vývar drůbeží
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 672kJ
2% Sacharidy 9 g
14% Tuky 11 g
43% Sodík 868 mg
12% Bílkoviny 7 g

Somersetská houbová polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozehřátém másle zvolna zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a občas mícháme asi 10 minut.

2

Potom přilijeme vývar, víno, přidáme tymián, majoránku, sůl a pepř. Pod pokličkou zvolna vaříme 10 minut.

3

Nakonec polévku podle chuti dosolíme nebo dokořeníme a podáváme horkou, posypanou zbylým tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept