Fazolová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová rýže
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50953 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole bílé sterilované |
50 ml | Olej slunečnicový |
30 g | Pažitka |
200 g | Protlak rajčatový |
292 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 234,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé sterilované, Olej slunečnicový, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýží probereme a v kastrůlku na 20 ml rozehřátého oleje osmahneme. Smažíme asi tak 5 minut a potom rýží zalijeme horkou a osolenou vodou. Kastrůlek přiklopíme poklicí a rýži na mírném ohni dusíme 15 minut. |
2 |
|
3 | Měkkou rýží stáhneme ze sporáku, vysypeme do větší nádoby a vmícháme do ní scezené fazole. Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a spolu s pažitkou osmahneme na zbylém oleji a přidáme k rýží. Nakonec přilijeme rajčatový protlak. Všechny suroviny promícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti dosolíme. Zlehka zamícháme. |
Poznámka
Takto připravenou rýží servírujeme jako teplou přílohu k uzenému anebo pečenému masu.