Recept

Řízky z vepřového bůčku se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50954

Ingredience

3 polévková lžíce Kaše pohanková instantní
20 ml Mléko polotučné
5 polévková lžíce Mouka bezlepková Mantler
20 g Sýr Eidam cihla 45%
1 ks Vejce slepičí
650 g Vepřový bok
2 polévková lžíce Olej stolní

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 231kJ
4% Sacharidy 13 g
97% Tuky 72 g
5% Sodík 96 mg
29% Bílkoviny 16 g

Řízky z vepřového bůčku se sýrem postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso umeleme, sýr nastrouháme. V hlubší míse připravíme masovou směs - smícháme umleté maso s nastrouhaným sýrem, vlijeme mléko a dochutíme solí. Masové těsto necháme několik hodin v lednici odležet. Potom ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme v klasickém řízkovém trojobalu: nejprve v bezlepkové mouce, potom ve vejci rozšlehaném s troškou mléka, nakonec v pohankové instantní kaši, kterou použijme místo klasické strouhanky. Obalené masové placičky osmažíme z obou stran na pánvi. Hotové sýrové řízečky podáváme teplé, nejlépe s různě upravenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept