Řízky z vepřového bůčku se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z vepřového bůčku se sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50954 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Kaše pohanková instantní |
20 ml | Mléko polotučné |
5 polévková lžíce | Mouka bezlepková Mantler |
20 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
650 g | Vepřový bok |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 263,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 102,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Vepřový bok, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kaše pohanková instantní, Mléko polotučné, Mouka bezlepková Mantler mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky z vepřového bůčku se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso umeleme, sýr nastrouháme. V hlubší míse připravíme masovou směs - smícháme umleté maso s nastrouhaným sýrem, vlijeme mléko a dochutíme solí. Masové těsto necháme několik hodin v lednici odležet. Potom ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme v klasickém řízkovém trojobalu: nejprve v bezlepkové mouce, potom ve vejci rozšlehaném s troškou mléka, nakonec v pohankové instantní kaši, kterou použijme místo klasické strouhanky. Obalené masové placičky osmažíme z obou stran na pánvi. Hotové sýrové řízečky podáváme teplé, nejlépe s různě upravenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.