Jednoduchý recept

Hovězí pečeně s hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50956
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
300 g Hříbky čerstvé
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 573kJ
2% Sacharidy 8 g
30% Tuky 23 g
12% Sodík 248 mg
64% Bílkoviny 36 g

Hovězí pečeně s hříbky postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na silnější proužky.

2

Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Každý plátek na několika místech prořízneme a protkneme proužky slaniny.

3

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dvě třetiny nakrájené cibule. Pak přidáme plátky masa, krátce je prudce opečeme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až je maso zcela měkké. Pak maso vyjmeme, do šťávy přimícháme dvě třetiny nakrájených hub a krátce je podusíme.

4

V druhé pánvi na rozehřátém másle orestujeme zbylou cibuli a hříbky.

5

Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně orestovanou cibuli s hříbky, přelijeme šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, knedlíky nebo bramborová kaše. Šťávu můžeme na závěr zjemnit přimícháním smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept