Hovězí pečeně s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně s hříbky
Hovězí pečeně s hříbky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50956 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
300 g | Hříbky čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 103,9mg |
Draslík | 436,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 5,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. |
2 | Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Každý plátek na několika místech prořízneme a protkneme proužky slaniny. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dvě třetiny nakrájené cibule. Pak přidáme plátky masa, krátce je prudce opečeme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až je maso zcela měkké. Pak maso vyjmeme, do šťávy přimícháme dvě třetiny nakrájených hub a krátce je podusíme. |
4 | V druhé pánvi na rozehřátém másle orestujeme zbylou cibuli a hříbky. |
5 | Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně orestovanou cibuli s hříbky, přelijeme šťávou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, knedlíky nebo bramborová kaše. Šťávu můžeme na závěr zjemnit přimícháním smetany.