Vepřové plátky na zelenině po maďarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky na zelenině po maďarsku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50957 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Pečivo bezlepkové |
3 ks | Rajčata |
2 g | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 516,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pečivo bezlepkové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky na zelenině po maďarsku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky tvaru silnějších nudlí. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme ji s mletou paprikou na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní vepřové plátky a zprudka je opečeme z obou stran. Potom vše zalijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka. |
2 | Rajčata oloupeme tak, že je nakrojíme do kříže a přelijeme je vroucí vodou. Oloupaná rajčata a papriku, zbavenou jádřince nakrájíme na malé kousky a přisypeme je k dusícímu se masu. Směs dusíme dále tak dlouho, dokud přidaná zelenina nezměkne a nepustí šťávu. Před servírováním rozstrouháme tvrdší bezlepkovou housku a opražíme ji. Hotový teplý pokrm posypeme opraženým bezlepkovým pečivem a podáváme teplé, nejlépe s bezlepkovými těstovinami. |